Castelul Peleș

Acest castel luxos, situat în pitoreștii Munți Carpați din apropierea orașului Sinaia, a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru Regele Carol I. Înconjurat de păduri dese, Peleșul impresionează prin stilul său neo-renascentist și decorul rafinat. În interiorul castelului veți găsi podele cu mozaic, tavane din lemn sculptat și mobilier unic.

Peste 160 de camere prezintă colecții istorice care reflectă interesele familiei regale. Vizitatorii pot admira priveliști panoramice uimitoare ale Carpaților de la balcoane și se pot plimba prin grădinile din jur.

Delta Dunării

Delta Dunării, una dintre cele mai mari din Europa, este cunoscută pentru biodiversitatea sa bogată. Este un loc minunat pentru cei care iubesc natura și observă păsări. Aici trăiesc mii de specii de animale și plante rare.

Vizitatorii pot naviga cu barca prin multe canale, lacuri și lagune, bucurându-se de liniște și observând pelicani și stârci roz. În satele pescarilor locali, puteți încerca și pește proaspăt prins.

dyna

Autostrada Transfagarasan

Aceasta este una dintre cele mai frumoase autostrăzi din lume, traversând Munții Fagaras. Construit inițial ca o rută strategică militară, acum atrage călătorii cu viraje în ac de păr și priveliști minunate ale lacurilor de munte, cascadelor și văilor. Traseul te duce la lacul glaciar Balea, unde poți vedea Cascada Balea și cetati vechi și sate mici.

Sighisoara

Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, Sighișoara este un oraș medieval pitoresc care păstrează farmecul trecutului său. Străzile înguste pietruite, casele colorate și turnurile antice creează o atmosferă de basm. Structura emblematică este Turnul cu Ceas cu ceasul și puntea de observație antică.

Aici s-a născut Vlad Tepes, prototipul lui Dracula. Turiștii pot vizita presupusa lui casă și multe alte clădiri istorice, muzee și cafenele confortabile.

Sighisoara

Castelul Bran

Acest castel, cunoscut sub numele de „Castelul lui Dracula”, este situat pe un deal stâncos lângă Brașov. Construită în secolul al XIV-lea, atrage prin stilul său gotic și atmosfera sumbră.

În interiorul castelului se află colecții de mobilier, arme și armuri reprezentând epoca istorică. De la ferestrele castelului se vede o priveliște uluitoare asupra munților și văilor Transilvaniei.

Recenzii

După ce am folosit RQuest, mi-am reconsiderat complet viziunea despre România. Ghidurile incredibil de detaliate și traseele unice au făcut călătoria noastră cu adevărat de neuitat!
Andrei
Datorită RQuest, am descoperit o mulțime de bijuterii ascunse în România. Sfaturile dvs. au fost deosebit de utile în planificarea călătoriilor noastre zilnice.
Elena
RQuest a devenit partenerul nostru de încredere în toate aventurile noastre românești. Articole și fotografii grozave care inspiră cu adevărat călătoriile!
Dan

Contactaţi-ne

Str. Olteț nr. 16, Brașov 500152, Romania

+40268427384

web@siliconindian.com